Orebic

Dobrodošli

u Dalmaciju

Pelješac je naša vječna inspiracija i zato jedva čekamo upoznati vas sa svim ljepotama ovog prekrasnog poluotoka i okolnih područja južne Hrvatske.

Nalazimo se u centru Orebića, neposredno uz plažu, au blizini hotela su turističke atrakcije poput Pomorskog muzeja, samostana Gospe od Anđela i popularne plaže Trstenica. Planirate li obilazak Korčule ili nekog drugog otoka, trajektna luka udaljena je samo 150 metara od hotela. Do njega vodi prekrasna šetnica uz more koja se proteže cijelom dužinom Orebića, kao i do obližnjeg autobusnog kolodvora i taxi stajališta. Romantičnu šetnicu krase plaže, kafići, suvenirnice, dućani i ostale atrakcije koje su nadohvat ruke. Od točke A do točke B možete ići pješice i to je ono što ovo mjesto čini tako posebnim za naše goste.

Šetnica uz more, brojne osamljene plaže i uvale, vinogradi i maslinici, Stonska solana, povijesne utvrde, bogata gastronomska ponuda i prirodne ljepote samo su dio ponude u kojoj možete uživati ​​tijekom svog boravka.

za ljubitelje aktivnog odmora

Hotel Crystal omiljeno je odredište ljubitelja aktivnog odmora jer mogu uživati ​​u dugim šetnjama, planinarenju, ronjenju, surfanju i drugim aktivnostima. Ljubitelji jedrenja na dasci svakako trebaju posjetiti Viganj, raj za surfere, a Zmijsko brdo i čarobni vrh Sv. Ilije omiljeno je odredište planinara diljem svijeta.
Ljubitelji vina uživat će na Pelješcu koji broji preko 200 registriranih proizvođača vina. Pelješki vinari zaslužuju titulu najboljih proizvođača crnih vina u Hrvatskoj, a prije odlaska ne propustite kušati plavac mali, dingač i postup. Svratite do obližnjih vinarija u Potomju, Kuni, Trsteniku, Donjoj Bandi i uživajte u kušanju vrhunskih vina i pelješkog krajolika.

Ne propustite posjetiti otok Korčulu i uživati ​​u njegovim znamenitostima i korčulanskom viteškom plesu Moreška-bajo. Na popis svakako stavite Stonsku solanu, koja je ujedno i najstarija solana u Europi, i saznajte zašto je tako posebna.

Po želji organiziramo nezaboravne gastronomske, vinske i avanturističke ture u kojima ćete kušati autohtone dalmatinske delicije i gutljaje te upoznati vrhunske enologe, domaće OPG proizvođače i avanturiste.
Naše ljubazno osoblje pobrinut će se da odgovori na sva vaša pitanja i pomogne vam u planiranju putovanja koje će vam ostati u lijepom sjećanju! Za sva Vaša pitanja i potrebe, tu smo od 0 do 24!

Neke zabavna činjenica

Što posjetiti?

-Pomorski muzej (Orebić)
– Franjevački samostan i crkva Gospe od Anđela (150 metara nadmorske visine)
– Zidine i utvrde Stona
-Salana Ston
– Viganj – raj za surfere
– Dubrovnik
– Otok Korčula, rodni otok moreplovca Marka Pola
– Pogledajte viteški ples Moreška
-Nacionalni park Mljet, Veliko i Malo jezero
– božanstvene plaže Pelješca (Divna, Jezero, Mokalo, Prapratno, Žuljana, Duba, Podobuće)
– u pratnji vodiča uspon na brdo Sv. Ilije

Veliki smo ljubitelji hrane pa ćemo vas upoznati s tradicionalnom hranom i reći što morate probati;

– vina Plavac Mali, Dingač, Postup…
-Dalmatinske delicije: rosate, hruštule, fritule…
– delicije od školjki: kamenice, dagnje, jakobove kapice…
– oborena riba (orada, komarča, komarča, škarpina, šaran…)
-maslinovo ulje, stonska sol